„Semmivel sem nyújthatunk nagyobb segítséget egy embertársunknak, mint ha
felelősséggel ruházzuk fel, és biztosítjuk őt bizalmunkról.
"Washington, Booker T."

A Mozgássérültek Aktív Egyesületét, az az emberekben élő igény hívta életre, amely mindenkiben alapszükségletként él: hasznos tagjai szeretnénk lenni a társadalomnak, nem pedig eltartott potyautasok. Toleráns társadalomban akarunk élni, és ennek az egyetlen módja az, hogy "megmutatjuk" magunkat az ép embereknek.
Segítséget szeretnénk nyújtani azoknak a sorstársainknak is, akik baleset vagy betegség során váltak mozgássérülté, megkönnyítve állapotuk feldolgozását és elősegítve társadalmi integrációjuk megvalósulását.
A fenti gondolatok szellemében alakítottuk meg Egyesületünket Veszprémben, 2007-ben. A szervezetünk nagyrészt mozgássérültekből áll, de szép számmal vannak segítő-, és pártoló tagjaink is. Az Egyesület Veszprémi székhelyű, de megyei hatáskörrel bíró szervezet.

Az Egyesület tevékenységi köre három nagy területre osztható:
  • Mozgássérültek részére szervezünk különféle programokat: színházi, sportolási, kirándulási… lehetőségeket. Részint olyan jellegű tevékenységeket, amelyekből a súlyos mozgássérültek eddig ki voltak rekesztve.

• Egyesületünk közhasznúsági fokozatából kifolyólag felvállal olyan feladatokat is, amelyek az ép társadalmat szólítja meg, kezdeményezve a fogyatékkal élő emberek iránti pozitív szemléletváltást: Esélyórák lebonyolítása, Baleset – megelőzési program, turisztikai program, személyi segítés, rehabilitációs mentorálás…

• Egyesületünket egyre több felkérést kap a közintézményektől, az általuk végzett akadálymentesítési tervek véleményezése kapcsán. E feladatunknak örömmel teszünk eleget, hiszen a mozgássérült emberek integrációjának első lépése az akadálymentesítés megvalósulása.

Ha szeretnél egy vidám, összetartó és tettre kész csapat tagja lenni, egyetértesz a céljainkkal, esetleg szükséged van segítségre, keress meg bennünket!

Várjuk jelentkezésed!